top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

A. Pavlisová & A. Bezchlebová & B. Sádecká & Š. Dudková | Smaženice



Skutečně idylické dobrodružství?

 

Dobrodružný příběh o dvou kamarádech, kteří se vydají tábořit do lesa. Čeká tam na ně skutečně idylické dobrodružství, nebo to všechno bude tak trochu jinak?  


Celkem 2 601 fotografií a 165 videí – dohromady pak 17:27 minut záběrů, výsledná stopáž animace: 3 minuty a 52 sekund. I tak by se dal ve zkratce charakterizovat snímek Smaženice, za nímž stojí čtveřice nadšených studentek základní umělecké školy. Cílem tvůrčího týmu bylo vytvořit komplexní výtvarně-multimediální dílo, na kterém si mladé začínající umělkyně vyzkouší veškeré role spojené a animační tvorbou. Společně přišly s námětem detektivního příběhu, zpracovaly storyboard a následně se pustily do přípravy scén, veškerých rekvizit a figurek. Tato čistě výtvarná část zahrnovala veškeré disciplíny – od malby přes kresbu, modelování z keramiky, objektovou tvorbu po práci s papírem i látkou. Jakmile byla přípravná fáze dokončena, začalo to hlavní – animace, a to formou stop motion.


V počátku tvorby autorky zpracovaly krátké animace a při střihu je následně nakombinovaly s videozáběry. Závěrem tuto němou animaci opatřily autorskou audiostopou. Součástí krátkého animovaného filmu byla i tvorba plakátu a veřejné promítání spojené s výstavou jednotlivých scén a rekvizit. 

 

Smaženice | video | .mp4 

Anna Pavlisová | Adéla Bezchlebová | Barbora Sádecká | Šarlota Dudková | 13–18 let 

 

Pod vedením Zuzany Ptáčkové

Česká republika – Základní umělecká škola Františka Drdly, Žďár nad Sázavou, Doležalovo náměstí 4, příspěvková organizace 


32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page