top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Autorský kolektiv 9. A ZŠ náměstí Míru Liberec | Fragmenty  




Výtvarné práce žáků deváté třídy prezentují tematickou linii Fragmenty, která zkoumá dynamiku vztahu části a celku, existujícího a zbývajícího vs. minulého a rozpadajícího se, již neplatného nebo se měnícího k nepoznání. Inspirací k sérii byla témata rezonující v životech dospívajících, jako je osobní přechod od dětství k dospívání, období osobních nejistot a rozkolů i reálných konců stávajících kolektivů a nadcházejících neznámých situací po skončení základní školy.












 










Inspirací k sérii byla témata rezonující v životech dospívajících, jako je osobní přechod od dětství k dospívání, období osobních nejistot a rozkolů i reálných konců stávajících kolektivů a nadcházejících neznámých situací po skončení základní školy.

 

Důležitými tématy byly také problematiky celospolečenské, související se současnými válečnými konflikty či hrozbami klimatických katastrof až k fantaskním světům postapo. Rámcem pro zvolené okruhy se stala architektura či její prvky jako symbol lidské stopy na Zemi, hmatatelný odkaz minulosti i náznak ne/možných budoucností. V práci žákyně a žáci kombinovali klasické výtvarné postupy a techniky s digitálními technologiemi k manipulaci obrazu, experimentovali s pohybem a interaktivitou v rámci statického obrazu. Vznikla tak série, která ukazuje možnosti nových interpretací a rekonstrukce smyslu v kontextu rozpadu. 

 

Fragmenty | gif | .mp4 

Autorský kolektiv 9. A ZŠ náměstí Míru Liberec | 14–15 let 

 

Pod vedením Zuzany Pechové

Česká republika - ZŠ náměstí Míru Liberec 


48 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment


Marco Stegen
Marco Stegen
Jul 29

Great insights! Appreciate the valuable information in this article. Solar

Like
bottom of page