top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Jakub Hejda | Planeta Z v galaxii Paragma 



Objevili jsme nespočet tisíců planet, ale na žádné z nich nebyl život nalezen. Až jsme narazili na cíl naší expedice – v galaxii Paragma jsme objevili planetu Z.

„Několik měsíců cestujeme galaxiemi, abychom našli planetu, kterou obývá život. Planeta Země je ve zdevastovaném stavu a příliš dlouho nevydrží, proto bylo pár z nás vybráno na vesmírnou expedici. Objevili jsme nespočet tisíců planet, ale na žádné z nich nebyl život nalezen. Až jsme narazili na cíl naší expedice – v galaxii Paragma jsme objevili planetu Z. Kopilot už nahlásil přítomnost života na planetě. Mezitím, co sestupujeme do atmosféry, se vyzbrojujeme určitým vybavením, protože netušíme, co nás tam dole čeká. Na planetě to vypadá, že je přítomnost kyslíku, tudíž si nemusíme brát plynové masky. Máme zbraně v rukou a na zádech, pro jistotu, kyslíkové bomby. Po sestupu na zem jsme se rozhodli planetu prozkoumat bedlivěji, tudíž jsme spustili elektrické vrtáky, aby prozkoumaly podzemní terén. Terén se zdál být dutý, tudíž jsme našlapovali velmi lehce. Našli jsme mnoho živočichů a pro budoucí generace jsme je raději vyobrazili a zaznamenali jejich vlastnosti. Nejsme si jistí, jestli v naší přítomnosti přežijí dlouho.“  

 

Dílo zaznamenává živé tvory fiktivní planety. Autor zkoumá živočichy ze zoologického hlediska, zakresluje jejich podobu a doplňuje ji hlasovými záznamy. Na základě ukázky svého fantazijního světa zdůrazňuje pomíjivost organismů za přítomnosti člověka a tento jev vnímá jako negativní vlastnost lidstva. Dílo je prezentováno ve formě interaktivní knihy. 




Planeta Z v galaxii Paragma | interaktivní kniha |.pdf

Jakub Hejda | 12 let 


Pod vedením Sáry Lipnerové

Česká republika – Dům dětí a mládeže Olomouc, 17. listopadu 1034/47, 779 00 Olomouc 

 

67 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page