top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Kolektiv žáků 6. a 7. třídy ZŠ Třinec | I domy tančí



Téma architektury a současného pohledu na renesanční průčelí, jejich proměny až po moderní stavby 20. století. Inspirací byly stavby Gehryho, Miluniće a Jiřičné a Tančící dům. Tanec, pohyb se metaforicky přenáší do statických budov. 

Pásmo krátkých kreslených a animovaných kousků, které vytvořili žáci ZŠ Slezská 773 Třinec ve věku 11–12 let. Žáci zpracovávali téma proměny renesančních domů během zimních dnů.  Žáci samostatně nebo ve skupině načrtli návrh příběhu. Analyzovali podněty ze svého okolí a transformovali je do volné tvorby, záměrně experimentovali s účinky všech dostupných  vyjadřovacích prostředků. Rozvrhli si papír a pod tablety postupně kreslili a snímali políčka příběhu. Dbali na přesnost a ostrost snímaných fotografií. Kreslili pouze tenkým fixem, pracovali s linií tenkou, hrubou, plochou bílou versus černou. Samostatně si volili z nabídnutých technik a postupů ty, které vedly k optimálnímu výsledku vlastní práce. Důraz byl kladen na atmosféru, propracování detailů. Úpravy prováděli v programu Stop Motion Studio Pro. Téma architektury a současného pohledu na renesanční průčelí, jejich proměny až po moderní stavby 20. století. Inspirací byly stavby Gehryho, Miluniće a Jiřičné a Tančící dům. Tanec, pohyb se metaforicky přenáší do statických budov.  


V další části žáci pomocí ploškové animace domy roztančí i fyzicky a jako závěr jsou rozpohybované i postavy andělů, které jako bonus přinášejí nejhezčí svátky roku. Žáci využili různých uměleckých forem k rozvíjení vlastní představivosti, asociací, pracovali s lineárním či světlostním kontrastem, využili dynamiku či uspořádání prvků v ploše. Animace jsou vytvořeny v aplikaci Stop Motion Studio, konečná úprava a postprodukce byla zpracována v Canvě, žáci vybrali hudební pozadí tak, aby odpovídalo povaze animace.  


I domy tančí |animované pásmo | .mp4

Kolektiv žáků 6. a 7. třídy ZŠ Třinec | 11–12 let 

 

Pod vedením Beaty Martinkové

Česká republika – ZŠ, Třinec, Slezská 773, příspěv.org., Třinec, 739 61 

  

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page