top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Kolektiv žáků ZŠ Arbesova | Symbol a jeho význam


Symbol a jeho význam | .mp4


KÓDUJTE / KOMUNIKUJTE / ČTĚTE / MLUVTE…

Svět okolo nás je plný znaků. Písmo, jazyk. Nápisy, zkratky, citáty. Piktogramy, obrazy – zpodobení, symboly. Oblečení, obutí, úprava zevnějšku. Tělesné projevy. Zvukové signály, medializované (komunikace s veřejností). Znakem tedy může být každá skutečnost, která něco reprezentuje. Jelikož sémiotika studuje život znaků nikoliv osamoceně, ale v životě společnosti, její typickou vlastností je mezioborovost. Její jednotlivé oblasti zájmu představují vnímatele znaku, znaky a významy, které exponují. Semiózou se pak nazývá proces nabývání či ztrácení významu.


S potřebou uchopovat a zmocňovat se světa okolo nás se setkáváme už od počátků lidské civilizace. Za první známky můžeme považovat první projevy lidské přítomnosti. Člověk se začal zmocňovat předmětů, aby jim vtiskl svůj vnitřní život, své myšlenky, představy.


Veškerá komunikace je založena na předávání významů mezi jejími účastníky, na percepci a interpretaci, kódování a dekódování.


Cílem projektu bylo integrovat jednotlivá média a vizuálně obrazné prvky do mediálního projektu, které si zachovávají v rámci vytvořeného média i tématu svůj výraz.


Digitální technologie ve výtvarné výchově nabízí velkou řadu tvůrčích oblastí. Obrazová média nabízí bohaté tvůrčí činnosti založené na experimentování, kdy je žák veden fyzicky nenáročným způsobem k odvaze uplatnit osobně jedinečné pocity a prožitky a zapojení se na své odpovídající úrovni do procesu digitální tvorby a komunikace.


Symbol a jeho význam | .mp4


Člověk se začal zmocňovat předmětů, aby jim vtiskl svůj vnitřní život, své myšlenky, představy.








Symbol a jeho význam | .mp4

Kolektiv žáků ZŠ Arbesova| 13–15 let

ZŠ Arbesova, Jablonec nad Nisou

Pod vedením Mgr. Šárky Coganové


1 390 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page