top of page
Obrázek autoraNIPOS ARTAMA

NIPOS ARTAMA: Odkazy pro inspiraci

Článek upozorňuje na nové webové stránky NIPOS, Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu, a zajímavé on-line zdroje s inspirací pro výtvarnou výchovu.


Klíčová slova: výtvarná výchova, digitální vzdělávací zdroje, inspirační zdroje pro výtvarnou výchovu, edukace v kultuře, galerijní pedagogika, NIPOS ARTAMA

Národní informační a poradenské středisko pro kulturu má nové webové stránky (https://www.nipos.cz/artama-dea-dva/), jež nabízejí mnoho zajímavého obsahu. Kromě jiného nabízejí také sekci nazvanou Výtvarné aktivity, jež je rozcestníkem pro další důležité oborové zdroje. Klíčovým je zajisté web celostátních přehlídek (www.vytvarneprehlidky.cz), ale také aktuální nabídky vzdělávacích akcí pro pedagogy (odkaz Dílny a semináře). Nově zřízená stránka nabízí rovněž odkazy na metodické on-line materiály, tolik důležité v současné době uzavřených škol (Odkazy pro inspiraci). Na stránkách rovněž nemohou chybět přehledy celostátních přehlídek dětského výtvarného projevu a přípravných seminářů, jež NIPOS ARTAMA pravidelně pořádá.


(Viz sekce O přehlídkách výtvarných prací dětí a mládeže: 15. CP – přípravné semináře, 15. CP Atakující obrazy, 2016, 16. CP – přípravné semináře, 16. CP Sdílená imaginace, 2019).


Na stránkách je ke stažení také tradiční Kormidlo – bulletin pro dětské estetické aktivity s přehledem akcí pořádaných NIPOS ARTAMA a archivem dosud vydaných čísel. Bulletin KORMIDLO je jedním z mála zdrojů informací o kvalitních akcích, přehlídkách a seminářích ve všech oborech estetických aktivit dětí a mládeže po celé republice.


Již zmíněné odkazy pro inspiraci nabízejí metodickou podporu a různé inspirativní odkazy pro pedagogy výtvarné výchovy a další zájemce:








DOX Pro děti a jejich rodiče projekty online: www.dox.cz/galerie-hrou


DOX Jak posílit digitální a datovou gramotnost: www.dox.cz/vzdelavani/datamaze-programy-online


DOX Vzdělávací program k psychologickému pojmu mindset/nastavení mysli: www.dox.cz/vzdelavani/hura-chyba-285



NGP web:




NGP anketa K čemu je žákům dobrá výtvarná výchova: www.youtube.com/watch?v=QFbstdezwhc



Výukové materiály do VV: www.nedatovano.cz/


Výtvarná cvičení, J. Kroutil: www.youtube.com/watch?v=AbG8XuaTsCg



Gymnázium Na Pražačce, Šimon Brejcha:


Produkty práce z VV vedené online ve výtvarných i nevýtvarných třídách gymnázia, obsah určen studentům jako zpětná vazba a informace o práci spolužáků



GVUO doma / Serafínovy tipy na tvoření: https://gvuo.cz/tvoreni-pro-deti-na-doma_ed122


GVUO Studijní materiály nejen pro pedagogy: https://gvuo.cz/dokumenty




Jak citovat tento článek:

NIPOS ARTAMA. 2020. Odkazy pro inspiraci. Kultura, umění a výchova, 8(2) [cit. 2020-12-20]. ISSN 2336-1824. Dostupné z: http://www.kuv.upol.cz/index.php?seo_url=aktualni-cislo&casopis=20&clanek=231.


Comentarios


bottom of page