top of page
Obrázek autoraRedakce

Oči dokořán 2024: Barva je dobrá

Prostory bývalého augustiniánského kláštera ve Šternberku již popatnácté ožívají soutěžní přehlídkou výtvarného oboru ZUŠ Oči dokořán, v tomto roce s podtitulem Barva je dobrá. Výstavu toho nejlepšího, co za poslední dobu vzniklo na základních uměleckých školách v Olomouckém kraji, na podzim vystřídá prezentace oceněných prací vzešlých z krajských kol přehlídky napříč celou Českou republikou. Tradiční soutěžní přehlídku, která se koná každé 3 roky, vyhlašuje Umělecká rada ZUŠ ČR s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.



Jedním z cílů přehlídky je kromě sdílení zkušeností mezi pedagogy, žáky i nejširší veřejností také podchycení aktuálních tendencí v základním uměleckém vzdělávání. Máme možnost se zde setkat s různorodými pedagogickými přístupy i individuálními tématy blízkými žákům, řešenými nejrůznějšími výrazovými prostředky. Kromě klasických uměleckých přístupů se na výstavách žákovských prací objevují inovativní postupy vč. využívání digitálních vyjadřovacích prostředků – přehlídka tak přirozeně reflektuje aktuální trendy (nejen) v umění a potřeby mladé generace.


Krajského kola přehlídky se letos v Olomouckém kraji zúčastnilo 147 soutěžících ze 17 škol pod pedagogickým vedením 40 vyučujících. Šestičlenná odborná porota v čele s PaedDr. Alenou Zupkovou hodnotila výtvarné projekty, tematické řady, cykly prací, ale i jednotlivá díla v celkem 23 kategoriích. Výtvarné práce oceněné zlatým pásmem dále postupují do celostátního kola.




Snímky z vernisáže krajského kola přehlídky – Šternberk 26. 4. 2024. Foto: Antonín Gerža (denik.cz)


Výstavu krajského kola soutěže je možné v prostorách šternberského kláštera navštívit až do 19. 6., ústřední kolo přehlídky pak na stejném místě vyvrcholí ve dnech 27.–29. 9. 2024.

150 zobrazení11 komentářů

11 Comments


Cato Athena
Cato Athena
Sep 23

.io games  is an amazing hat drive results! Explore our expert insights and strategies to tackle real-world challenges effectively today.

Like

Hưng Ngọc
Hưng Ngọc
Sep 20

A combinação de cores neste trabalho é tão harmoniosa e atraente, nyt strands, aprecio a sua capacidade de design e quero ver mais destes trabalhos.

Like

shikshade
Sep 17

Shiksha offers resources, guidance, and insights about courses, colleges, exams, and career paths, aiding students in making informed e- learning educational decisions


Like

lolagrantaassdd
Aug 29

Your insights are always valuable. Thanks for sharing! URL

Edited
Like

fnaf susi
fnaf susi
Aug 24

Playing games is fun. With the challenge brought by fall guys, you can play a fun race with your friends or family after a long day at work. This game is fun for everyone because it has cute graphics and is fun to play.

Like
bottom of page