top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Patricie Hassa | Kinder gang, Baroque Vinyl a Krev


Kinder gang | .pdf


Kinder gang byl ironický název pro všechny skupinky menších dětí, které působily drsně. Udělala jsem si tedy vlastní „kinder gang“ se svými sourozenci.

Kinder gang

Plakát vznikl v době, kdy jsem se dost oddálila od své rodiny. Odstěhovala jsem se a mé dříve časté rodinné návštěvy spadly prakticky na nulu. Chyběli mi sourozenci. Na plakátu jsem já, sestra a bratr přibližně ve stejném věku, ale fotky jsou foceny v rozmezí skoro dvaceti let. Kinder gang byl ironický název pro všechny skupinky menších dětí, které působily drsně. Udělala jsem si tedy vlastní „kinder gang“ se svými sourozenci. Nalevo jsem já, uprostřed sestra a napravo bratr. Plakát je ve stylu koláže, kterou jsem sama od mala ráda vytvářela, zatímco modrá barva byla moje i sestřina nejoblíbenější v dětství. Plakát nakonec splnil účel, který měl. Spojil nás tři dohromady a potěšil sourozence i maminku.


Krev | .png


Krev | .mp4


Jedním z pokusů o přijetí krve bylo vyměnit její „materiál”.

Krev Delší dobu jsem se potýkala s problémem přijetí lidského těla. Odpuzovala mě prakticky jakákoliv část těla, a to nejvíce končetiny, zuby a krev. Na krvi mě odpuzovalo vše, co se dalo. Zápach, zabarvení, hustota, ale zároveň mě fascinovalo, jak je krev důležitá. Tyhle pocity jsem si vyčítala a chtěla jsem svůj vztah k tělu změnit. Snažila jsem se vnímat fascinující faktory těla více než ty, které mi připadaly nechutné. Jedním z pokusů o přijetí krve bylo vyměnit její „materiál”. Chrom se mi vždy líbil, nikdy mě neodpuzoval, proto jsem si vybrala jej. Šlo mi o spojení dvou věcí, které se pro mě vzájemně vylučují, a vytvořit z nich něco příjemného. Fungovalo to.


Baroque Vinyl| .pdf


Baroko je brutální, vyobrazuje až nepříjemné témata a šerosvit. Stejně taková by byla i hudba na téhle desce.

Baroque Vinyl Pro fiktivní rapové album jsem si vybrala spojitost moderního umění/vandalismu a barokní malby od Guida Reniho. Inspirovala mě reakce českého umělce, který nechal vystavit svoji sochu, jež byla následně poničena vandalismem. Podle jeho slov byla tohle reakce okolí na jeho dílo a nechal ho nadále vystavené na ulici. Já jsem „poničila” obraz Portrét ženy. Období baroka jsem si vybrala kvůli jeho brutalitě, vyobrazování až nepříjemných témat a šerosvitu. Stejně taková by byla i hudba na téhle desce, která by vyjadřovala negativní pocity. Spojitostí jsem chtěla poukázat na to, jakým způsobem se umění za stovky let posunulo. Album nemá být negativní kritikou moderního umění, ale poukázáním na posun a spojení dvou směrů, které se běžně nespojují.


Kinder gang | Krev | Baroque Vinyl| .pdf, .png, .mp4

Patricie Hassa | 20 let

60 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment


Guest
May 19, 2023

:)

Like
bottom of page