top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Studentky a studenti Učitelství 1. st. ZŠ PF JU v Českých Budějovicích | Pásma krátkých animovaných


Pásma krátkých animovaných filmů | .mpeg4


Smyslem experimentů je především rozšiřování tvůrčích kompetencí v oblasti práce s digitálními médii, dovednosti osobité manipulace s pohyblivým obrazem a testování jednoduchých způsobů filmové narace.

Pásma krátkých animovaných filmů představují tradiční výstupy výběrového semináře Experimentačních výtvarných činností pro 1. st. ZŠ. Tento prakticky zaměřený předmět je koncipován jako metodická nadstavba ke standardní výtvarně-didaktické přípravě studentek a studentů Učitelství prvního stupně ZŠ na Pedagogické fakultě JU v Českých


Budějovicích. Svou náplní se zaměřuje mj. na zprostředkování intermediálních forem výtvarných činností, využitelných v praxi výtvarné výchovy. Smyslem experimentů s filmovou animací je především rozšiřování tvůrčích kompetencí studentek a studentů v oblasti práce s digitálními médii, dovednosti osobité manipulace s pohyblivým obrazem a testování jednoduchých způsobů filmové narace. Prezentované krátké filmy a animované skeče vznikly jako individuální studentské domácí projekty a byly realizovány především metodou tradiční stop-motion animace za použití digitálních fotoaparátů, mobilních telefonů a volně dostupného softwaru.



Pásma krátkých animovaných filmů | .mpeg4

Studentky a studenti Učitelství 1. st. ZŠ PF JU v Českých Budějovicích | 21–25 let

PF JU v Českých Budějovicích

Katedra výtvarné výchovy

Pod vedením Karla Řepy


23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page