top of page
Obrázek autoraBe_on the Screen

Tereza Smutná | Kenny, květiny, houbový domek, les, kachna, had, holka, kluk, obtisk ruky


V mojí hlavě to vypadalo lépe, ale i tak se mi líbí, jak je to prostě „načmárané“, jak jsou čáry nerovné a jak se překrývají.

Tohle byl jeden z mých prvních grafických obrázků vůbec a jsem na něj celkem hrdá, protože není na první pohled ani tak špatný, ale když se na něj dívám o něco déle, vidím i nějaké nedokonalosti. Na obrázku je dívka, která drží v pravé ruce pistoli a má upřený pohled. Ta pistole nebyla vůbec plánovaná, ale nějak se tam „prostě ocitla“. Obrázek je černobílý, protože se mi to takto líbilo a barevné by to nebylo tak pěkné. Ráda kreslím spíš černobílé a jen stínuji, protože mě vybarvování moc nebaví, ale samozřejmě se najdou i obrázky, které moc ráda vybarvím, protože vypadají lépe barevné. Měla jsem docela dilema jaké vlasy a oblečení dívce udělám, nejvíc jsem si dala záležet na ruce, aby vypadala realisticky, což jsem asi i splnila (doufám). Oblečení jsem už docela odbyla, protože už mě bolela ruka a chtěla jsem mít obrázek hotový.


Další můj oblíbený a jeden z prvních obrázků je chlapec, který je nakloněný na pravou stranu. Je vytvořený ve stejném stylu jako můj předchozí obrázek. Zase není vybarvený a je jen vystínovaný, ale i tak se mi moc líbí. Myslím si, že je i lepší než ten předtím. Měl to být Avatar mého kamaráda z jedné hry, a musím říct, že podoba tam je, ale úplně úžasné to není. Má takový ušklebený výraz a to se mi moc líbí. (Moc často nekreslím úsměv, protože nikdy moc nevím, jak ho zachytit, ale naučím se to!) Má takové specifické panenky v očích… ani nevím, proč jsem to tak udělala, ale líbilo se mi to.Teď bych to asi udělala jinak, ale nelituji toho. Nejvíce se mi líbí jeho vlasy, protože nejsou ani moc rozcuchané ani rovné a je to takhle pěkné. Černé tričko jsem mu nakreslila, protože se mi to tam takto hodilo. Obrázek není moc zajímavý, ale jsem na něj hrdá.


Dále tu máme obrázek „hadíka“. Vybrala jsem si ho proto, abych nekreslila jen postavy. Je to konečně nějaký barevný obrázek, tenhle mě dokonce bavilo vybarvovat. Had se jakoby svíjí a je v takové „zvláštní pozici“, pěkně se mu lesknou oči, a to se mi na tom hrozně líbí. Já ráda kreslím roztomilé obrázky, ale někdy si ráda nakreslím i nějaký vážný. Jeho vypláznutý jazyk je jen „perlička na závěr“. Není to úplně úžasný obrázek, ale samozřejmě se mi líbí, protože bych ho sem jinak neposlala. Je to jeden z nejnovějších obrázků, které jsem nakreslila za poslední 3 měsíce. Nevím, jestli nějaký takový had existuje, protože jsem si ho úplně vymyslela a udělala podle sebe, takže by byla jen náhoda, pokud by nějaký takový opravdu byl. Asi jste si už všimli, že na každém obrázku mám „S“. což je můj „umělecký podpis“, který je odvozen od mého příjmení. Začala jsem ho na obrázcích uplatňovat, protože jsem si myslela, že budu někdy opravdu slavná nebo vyhraji nějakou soutěž, jako je tahle, a tak mi touž zůstalo.


Další barevný obrázek je Husa, která je opravdu jednoduchá, ale velmi roztomilá. Pozadí mi připadá veselé, celý obrázek je veselý, což bylo také účelem. Přišlo mi, že kreslím jen smutné obrázky, proto sem musím dát i nějaký veselý. Vím, že se ani nikomu nebude líbit, protože je hodně jednoduchý, ale dám mu šanci se do téhle soutěže dostat. Tento obrázek jsem kreslila, když jsem se nudila, a dopadlo to nadmíru dobře.. Když se na něj teď dívám, přijde mi, že má až moc nepřirozeně nohy daleko od sebe, ale i tak mi husa připadá roztomilá. Vznikla prostě úplnou náhodou – a jsem za to ráda. Není to obrázek, kterým bych se chlubila, ale zase se za něj ani nestydím. Je to „něco mezi“.


Dále tady mám 3 „čmáranice“, ale z nějakého důvodu se mi líbí (i když nevím proč). Má to být domeček jako houba a asi to tak i vypadá. Přišlo mi to jednoduché, ale i mě to bavilo – jako každý obrázek. Viděla jsem něco podobného na Pinterestu, tak jsem se inspirovala a nějak jsem to přetvořila podle svého.


Za domečkem má být tráva a má to působit, že je domeček malinký. Napravo od domečku je menší houbička a nalevo kytička jen pro efekt, protože mi to přišlo moc prázdné a rozhodla jsem se tam něco vměstnat. Domeček má střechu, z které trčí „věžička“ s dalším okénkem. Bohužel na tomhle obrázku není moje „S“,protože by nebylo moc vidět a nebylo na něj ani místo (a nahoru se mi to psát nechtělo).


Další moje „čmáranice“ jsou kytičky, které se mi opravdu líbí a je to zase jeden z mých nových obrázků. Nevím, jestli nějaké takové květinky existují, ale já jsem je udělala podle sebe, aby každá byla jiná. Samozřejmě nesmí chybět nějaké ty lístečky a tak podobně. Potřebovala jsem všechny nějak seřadit a vměstnat do obrázku, aby se tam všechny vešly a aby to vypadalo pěkně – snad jsem to splnila. Je to taková čmáranice, kterou jsem dělala, protože jsem si chtěla nakreslit nějakou kytičku, a vznikl z toho tento „masterpiece“. Je to podle mě zase „nic moc“, ale nevadí. Nejvíce se mi asi povedla ta květina uprostřed, na kterou mi hned ujede pohled, když se na obrázek podívám. Je asi hodně vidět, že se mi černobílé obrázky líbí.


Poslední moje „čmáranice“ je pohled z lesa zezdola na měsíc a hvězdičky. Tento styl stromů a obecně les jsem si kreslila už dlouho do školního sešitu, a tak jsem se rozhodla nakreslit ho i digitálně. V mojí hlavě to vypadalo lépe, ale i tak se mi líbí, jak je to prostě „načmárané“, jak jsou čáry nerovné a jak se překrývají. Původně jsem chtěla nakreslit jen les, ale bylo tam moc málo věcí, proto jsem dokreslila hvězdičky s měsícem, což na mě působilo hned lépe. Tento obrázek si kreslím pořád a vždycky si jen dokreslím něco, co tam ještě není, jako třeba ptáky, kteří ti letí nad hlavou apod. Samozřejmě jde zase o černobílý obrázek, ale na to už jste u mě asi zvyklí. Stromy na obrázku jsem zpracovala tak, aby všechny nebyly stejně dlouhé a široké, protože to tak není ani v realitě. Některé stromy mají mezi sebou mezery, ale některé jsou zase na sobě namačkané. Jako nápad mi přišlo dobré zpracovat kresbu z papíru do digitálního programu, ale je to zase „nic moc“. Moc si v téhle soutěžit nevěřím, protože vím, že budou lepší obrázky a výtvory než ty moje.

A můj úplně poslední obrázek a zároveň i nejnovější je Kenny ze seriálu Southpark.


Nebylo v plánu ho nakreslit „zamilovaného“, ale přišlo mi to jako dobrý nápad a působí to na mě roztomile. Obrázek je vytvořen ve stylu nálepek, proto má Kenny kolem sebe bílý rámeček. Přišlo mi jako skvělý nápad nakreslit to v tomto stylu a vůbec toho nelituji. Tenhle obrázek se mi opravdu líbí a sama se na tento seriál ráda dívám. Kenny v tomto seriálu vystupuje jako taková „nevinná osoba“, ale je to jedna z mých oblíbených postav. Obrázek vypadá esteticky a líbí se mi použitá paleta barev. Obrázek je vytvořený schválně tak, aby působil jemně. Jak už jsem říkala, zamilovaného jsem Kennyho nakreslila původně omylem. Srdíčka jsou jen taková „třešnička na dortu“, ale nesměly tam chybět. Kenny se tak trošku culí – to tomu také nesmí chybět. Celkově se mi Kenny jako postava opravdu líbí.



Kenny, květiny, houbový domek, les, kachna, had, holka, kluk, obtisk ruky | .png

Tereza Smutná | 14 let

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page