top of page
Obrázek autoraRedakce

Zapojte se do projektu Corona Multimedia Showcase!

Článek prezentuje projekt garantovaný Action for Media Education (AME), neziskovou organizací zaměřenou na podporu mediální gramotnosti. Jedná se o projekt Corona Multimedia Showcase, on-line platformu pro prezentaci prací dětí a mládeže odrážejících jejich životy v době poznamenané pandemií Covid-19. Aktuální výzva končící 15. ledna 2020 nese název Holiday Season 2020 a týká se svátečního období na přelomu roku. Výsledná přehlídka prací ukáže specifika oslav různých národních a náboženských svátků během tohoto zvláštního, pandemií poznamenaného období.


Klíčová slova: participativní projekt, projekt, mediální výchova, výtvarná výchova, mezinárodní spolupráce



Krize vyvolaná pandemií Covid-19 aktivizovala řadu výtvarných pedagogů a organizací k zajímavým projektům, jež využívají možností on-line komunikace a jež pomáhají zpracovat a reflektovat náročné období spojené s omezeními a izolací. Jedním z takovýchto projektů je také projekt Corona Multimedia Showcase, jež na stránkách coronashowcase.org a na Facebooku (@coronamultimediashowcase) poskytuje komunikační a prezentační platformu pro děti, mládež, rodiny nebo učitele a žáky. Ti se zapojují sdílením svých mediálních výtvarných projektů v různých formátech a odrážejí tak své životy v době poznamenané pandemií Covid-19. Projekty nebo jednotlivé práce se zveřejňují na tomto webu a na výzvy reagují mladí lidé a rodiny z celého světa.






Organizátoři usilují o to povzbudit děti k tomu, aby pomocí médií sdílely své myšlenky, pocity a nápady, a také k zapojení kritického uvažování o vlastní práci a světě okolo.


Aktuální výzva s názvem Holiday Season 2020 se týká svátečního období na přelomu roku. Je určena dětem ve věkovém rozpětí 3–19 let. Deadline pro odevzdání prací je 15. ledna. Výsledná přehlídka prací ukáže specifika oslav různých národních a náboženských svátků během tohoto zvláštního, pandemií poznamenaného období.


Práce lze přihlásit prostřednictvím webového formuláře na stránkách projektu; e-mailový kontakt na organizátory je coronamultimediashowcase@gmail.com. Každý zapojený účastník obdrží certifikát.







O organizátorech


Garantem projektu je Action for Media Education (AME), nezisková organizace zaměřená na podporu mediální gramotnosti jako klíčové životní dovednosti pro 21. století. Od roku 1991 je AME jedním z průkopníků hnutí za mediální gramotnost ve Spojených státech. Členy rady AME jsou univerzitní profesoři, pedagogové, rodiče a komunitní aktivisté, kteří se věnují pěstování mediální gramotnosti.



Jedním z hlavních cílů AME je naučit děti a mládež stát se kritickými a kreativními mysliteli, a to prostřednictvím rozvíjení jejich vyjadřovací schopnosti komunikovat svými vlastními jedinečnými hlasy. Multimediální přehlídka Corona Multimedia Showcase je prostředkem k naplnění těchto cílů a snaží se povzbudit mladé lidi z celého světa, aby vyjádřili své myšlenky, pocity a nápady vznikající během pandemie. Další informace o AME a mediální gramotnosti lze najít na webových stránkách Corona Multimedia Showcase Resources a na webu Action for Media Education.


Autoři:

Action for Media Education

Corona Multimedia Showcase

E-mail: coronamultimediashowcase@gmail.com


The paper is licensed under a Creative Commons Attribution Non-Commercial 3.0 License.

Jak citovat tento článek:

ACTION FOR MEDIA EDUCATION. 2020. Zapojte se do projektu Corona Multimedia Showcase!. Kultura, umění a výchova, 8(1) [cit. 2020-11-02]. ISSN 2336-1824. Dostupné z: http://www.kuv.upol.cz

Comments


bottom of page