top of page
Obrázek autoraVáclava Zamazalová

Zprávy z Asociace výtvarných pedagogů

Článek přináší zprávy z dění v Asociaci výtvarných pedagogů, zejména informuje o semináři, který se uskutečnil v září 2018 v Praze konal a kterého se zúčastnilo přes 50 účastníků-pedagogů ze základních, středních a základních uměleckých škol i středisek volnočasových aktivit z celé republiky. Program akce byl opět velmi pestrý: účastníci měli možnost vyslechnout přednášky odborníků, prohlédli si výstavu španělského architekta, inženýra a umělce Santiaga Calatravy a zúčastnili se workshopu vedeného lektorským oddělením GHMP v čele s Mgr. Lucií Haškovcovou.

 

Ve dnech 14. – 16. 9. 2018 se v Praze konal seminář Asociace výtvarných pedagogů. Přes 50 účastníků-pedagogů ze základních, středních a základních uměleckých škol i středisek volnočasových aktivit z celé republiky vyslechli přednášky Mgr. J. Randákové i doc. PhDr. J. Vančáta, Ph.D., prohlédli si nesmírně inspirující výstavu španělského  architekta, inženýra a umělce Santiaga Calatravy. Samozřejmě tedy nechyběl malý workshop vedený lektorským oddělením GHMP v čele s Mgr. Lucií Haškovcovou.

 

V sobotu následovalo setkání s velice milým hostem – fotograf Robert Vano dvě hodiny promítal své snímky a k tomu vyprávěl o svém životě – úžasný zážitek! Navázalo milé již několikáté setkání s galeristou Zdeňkem Sklenářem, a to v jeho nové galerii v Mikulandské ulici na výstavě plastik Karla Malicha. Den byl zakončen další prohlídkou výstavy – tentokrát Srst ve městě Markéty Hlinovské  v Colloredo-Mansfeldském paláci a následným workshopem vedeným opět lektorským týmem z GHMP.

 

Poslední den patřil Museu Kampa s komentovanou prohlídkou výstavy Cecil Beaton – Fotograf královen, ještě předtím jsme měli možnost prohlédnout si nově zrekonstruovanou nedalekou Werichovu vilu.   

 

Značná část účastníků se přímo na této akci přihlásila na společnou prohlídku výstavy Františka Kupky ve Valdštejnské jízdárně, kterou nás dne 3. 11. 2018 velice zasvěceně provedla Mgr. Monika Švec Sybolová – pro velký zájem se podařilo domluvit ještě další termín na počátek ledna – a i ten již je beznadějně obsazen.

 

Přípravný tým v čele s paní Alenou Hůrkovou velice děkuje za spontánní kladné ohlasy všem účastníkům, máme radost, že se takováto inspirující setkání s významnými osobnostmi daří organizovat a že se setkáváme s úžasnou vstřícností a podporou spolupracujících institucí – z nich bychom rádi jmenovali především Galerii hlavního města Prahy.

 

Obr. 1–2 Fotografie ze setkání Asociace výtvarných pedagogů, foto FB asociace

 


Autorka:

Mgr. Václava Zamazalová

Asociace výtvarných pedagogů

 


 

 

Jak citovat tento článek:

ZAMAZALOVÁ, Václava. 2018. Zprávy z Asociace výtvarných pedagogů. Kultura, umění a výchova, 6(2). ISSN 2336-1824. Dostupné z: https://www.kuv.upol.cz

 

1 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page